'Epische' FC Utrecht-zege heeft spectaculaire gevolgen: Het is geëxplodeerd

'Epische' FC Utrecht-zege heeft spectaculaire gevolgen: "Het is geëxplodeerd"

30-05-2017 17:49
24

De spectaculaire overwinning in de finale van de play-offs heeft zeer prettige gevolgen voor FC Utrecht. Een dag na de overwinning op AZ hebben zo'n duizend supporters hun seizoenskaart verlengd, laat woordvoerder Perry Hendriks weten aan het Algemeen Dagblad. 

Hij noemt dat gegeven 'ongekend'. "De vraag naar een verlenging van bestaande seizoenkaarten is gisteren geëxplodeerd. Zo’n massale aanvraag op één dag hebben we niet eerder meegemaakt." De in totaal 11.000 seizoenkaarthouders hebben tot woensdagavond om voor de oude prijs te verlengen. 

Utrecht verloor het heenduel in Alkmaar met 3-0, maar knokte zich drie dagen later in eigen huis knap terug. Na 120 minuten stond het 3-0 en uiteindelijk won de formatie van trainer Erik ten Hag na strafschoppen. "Die epische overwinning speelt uiteraard mee", erkent Hendriks. 

"Maar de supporters merken ook dat ze niet in zak en as hoeven te zitten als er jaarlijks een paar spelers vertrekken. Ze zien dat FC Utrecht er alles aan doet om met een sterke selectie aan de competitie te starten. Het beleid van de laatste jaren wekt vertrouwen. Dat het nu is uitbetaald, maakt het natuurlijk alleen maar mooier."

Lees ook: FC Utrecht-feestje snel verstierd: selectie valt volledig uit elkaar