'Real wil middenvelder kwijt: 15 miljoen euro korting ten behoeve van Mbappe-deal'

'Real wil middenvelder kwijt: 15 miljoen euro korting ten behoeve van Mbappe-deal'

05-06-2017 20:45
25

Real Madrid wil komende zomer graag van James Rodriguez af. De dure Colombiaan moest aanvankelijk 70 miljoen euro opleveren, maar zou nu ook voor een zachter prijsje mogen vertrekken.

De Koninklijke heeft de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met Manchester United en Inter Milan. Waar de vraagprijs van Rodriguez eerst op 70 miljoen werd vastgesteld, kan er volgens RMC nu ook een akkoord worden bereikt bij een bod van 55 miljoen euro. Er is overigens nog een derde speler op de markt. Ook Paris Saint-Germain volgt de ontwikkelingen omtrent Rodriguez nauwlettend. 

Real Madrid haalde de Colombiaanse middenvelder in 2014 voor zo'n 80 miljoen euro binnen. Dat prijskaartje heeft hij niet waar kunnen maken in Madrid. Dit seizoen zag hij onder meer Casemiro en Isco furore maken op het middenveld, waardoor hij niet verder kwam dan dertien basisplekken in het Primera Division-seizoen. Zijn contract loopt in 2020 af. Het geld dat vrijkomt met de James-transfer, wordt gestoken in het aantrekken van Kylian Mbappe.

Lees ook: 'Real Madrid wil vloer aanvegen met Pogba-record: bod van 135 miljoen in de maak'