Update: Chelsea-talent is slechts 'een van de velen' op Vitesse-lijstje

Update: Chelsea-talent is slechts 'een van de velen' op Vitesse-lijstje

08-06-2017 17:22
20

Vitesse hoopt op de komst van Mason Mount naar Arnhem. Dat meldt Voetbal International donderdag. De achttienjarige Chelsea-middenvelder moet in de voetsporen gaan treden van Lewis Baker. 

Vitesse en Chelsea werken al een aantal jaar intensief samen. Elke zomer stallen The Blues diverse talenten in het Gelredome. Afgelopen jaargang waren Baker, Nathan, Matt Miazga en Mukhtar Ali actief in Arnhem. Het viertal is inmiddels teruggekeerd naar Engeland. Komend seizoen hoopt bekerwinnaar Vitesse de beschikking te hebben over Mount. 

De aanvallende middenvelder speelt al sinds zijn zesde bij Chelsea. Hij wordt gezien als één van de grootste talenten van de kampioen van Engeland, weet VI. Mount speelt voor Engeland onder 19 jaar, één van de tegenstanders van Oranje op het aanstaande jeugd-EK in Georgië. 

Of Mount ook daadwerkelijk naar Nederland komt, is nog onduidelijk. Ook Fulham en diverse andere ploegen uit het Championship zouden belangstelling hebben voor de tiener. Binnen een paar weken verwacht de leiding van Vitesse duidelijkheid.

Update 17.22: De mogelijke komst van Mason Mount naar Arnhem is slechts het topje van de ijsberg. Een woordvoerder van Vitesse heeft tegenover De Gelderlander bevestigd dat Mount 'een van de velen is' die op het lijstje staan bij Vitesse. De bekerwinnaar hoopt dat het Miazga en Nathan volgend seizoen opnieuw van Chelsea kan huren en dat meerdere talenten overkomen vanuit Londen.