Oostenrijkers bevestigen contact met Ajax: Zijn komst zou ons goed doen

Oostenrijkers bevestigen contact met Ajax: "Zijn komst zou ons goed doen"

Gepubliceerd: zondag 18 juni 2017 om 09:53zo 18-06-2017 om 09:53

Trainer Thorsten Fink heeft bevestigd dat Austria Wien in de markt is voor Heiko Westermann. Volgens de oud-speler van Bayern München is zijn ploeg gebaat bij de komst van de 33-jarige verdediger van Ajax.

Volgens Fink hebben Ajax en Austria Wien momenteel contact over een overgang van Westermann. "Dat is op dit moment de status. Het is te vroeg om daar verder iets over te zeggen, want hij heeft nog een doorlopend contract bij Ajax", zegt de oefenmeester in gesprek met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Fink hoopt evenwel op witte rook. "Zijn eventuele komst zou ons goed doen. Onze selectie heeft behoefte aan spelers met ervaring." De Telegraaf meldde vrijdagavond dat de wegen van Ajax en Westermann waarschijnlijk al na één seizoen scheiden. De Amsterdammers zijn bereid om mee te werken aan een transfervrij vertrek.

Westermann moest voor routine zorgen bij Ajax, maar kwam nauwelijks in het stuk voor in de Arena. De Duitser moest in de pikorde onder meer Davinson Sánchez, Nick Viergever en Matthijs de Ligt voor zich dulden.

Poll

Moet Ajax Westermann behouden?

(911 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws