'Na de wedstrijd tegen Vitesse kreeg ik felicitaties, dan word ik nog boos ook'

'Na de wedstrijd tegen Vitesse kreeg ik felicitaties, dan word ik nog boos ook'

25-06-2017 16:38
8

Veel Feyenoord-fans waren na de 0-2 overwinning op Vitesse al iets aan het vieren dat de Rotterdammers nog helemaal niet hadden: de landstitel. Algemeen directeur Eric Gudde deelde niet in de feestvreugde. Even later ging het bij Excelsior goed mis, waardoor de titelstrijd weer spannender dan ooit werd.

"Dat klopt helemaal! Ik kreeg na de wedstrijd tegen Vitesse al felicitatie-appjes. Dan word ik nog boos ook", zegt Gudde tegen Friends in Business. "En iedereen wil een graantje meepikken. Die wil dat boek schrijven, die wil die reportage maken, die wil iets met de spelers doen, die wil Feyenoord-tompoezen verkopen. Dat hebben we rustig willen houden, maar ook wij moesten wel iets gaan voorbereiden. Dan komt er natuurlijk altijd op een verkeerd moment een bloemenwagen binnen rijden... Nee, dat voelde niet goed."

Veel mensen hielden rekening met het kampioenschap van Feyenoord, maar er werd met 3-0 verloren van Excelsior. Alle voorbereidingen konden de prullenbak in. "En daar kwam natuurlijk nog de onzekerheid bij van: worden we überhaupt nog wel kampioen? Ja, dat is natuurlijk bij mij ook weleens heel stiekem door m'n hoofd geschoten: 33 wedstrijden bovenaan en dat het dan in de 34e nog fout gaat...", aldus Gudde.