Ik speelde samen met Tonny Vilhena en Jorrit Hendrix. Prachtige ervaringen

"Ik speelde samen met Tonny Vilhena en Jorrit Hendrix. Prachtige ervaringen"

04-07-2017 10:44
4

Wouter Marinus hoopt in zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle weer regelmatig aan spelen toe te komen, zonder gehinderd te worden door blessures. Dit vertelt hij tegenover de Hoogeveensche Courant.

Tijdens het seizoen 2015/2016 leek de inmiddels 22-jarige Marinus door te breken in Zwolle, maar het daaropvolgende seizoen liep een stuk minder. "Ja, ik kende veel blessureleed en ik speelde niet veel. Daarnaast vochten we tegen degradatie. In de een na laatste wedstrijd tegen Heerenveen koos trainer Ron Jans weer voor mij en die wonnen we, waardoor we ons veilig speelden. Dat was een grote opluchting en ik kan wel zeggen dat de sfeer in die tijd niet altijd even plezierig was."

Marinus hoopt bovendien zijn belofte waar te maken. Enkele jaren geleden gold hij als een veelbelovend talent en maakte hij deel uit van een gouden generatie jeugdinternationals. "Met Nederland onder 17 zijn we Europees kampioen geworden in Slovenië. We hebben ook toernooien in Portugal en Bosnië gespeeld. Ik speelde samen met onder anderen Tonny Vilhena en Jorrit Hendrix. Dat waren prachtige ervaringen."