Ajax deed miljoeneninvestering: 'Eén keer gezien, maar hij is een supertalent'

Ajax deed miljoeneninvestering: 'Eén keer gezien, maar hij is een supertalent'

08-07-2017 10:35
84

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan met de komst van Victor Jensen. Dat stelt Ricardo Farcas, zijn nieuwe ploeggenoot bij Ajax O19. De Amsterdammers betaalden drie miljoen euro voor de jonge Deen.

Het relatief hoge bedrag voor een speler die nog nooit op het hoogstse niveau speelde is gerechtvaardigd, vindt Farcas. "Ajax heeft een talent uit Denemarken gehaald, voor drie miljoen euro!", vertelt de zeventienjarige Roemeen aan GSP. "Zijn naam is Victor Jensen en hij komt bij mij in het team. Ik heb hem één keer gezien en ik kan wel zeggen dat hij een supertalent is. Hij wordt een geweldige speler."

Zelf speelt Farcas sinds vorig jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Heel makkelijk was die aanpassingsperiode niet. "Ik wilde stoppen, want ik miste mijn familie, mijn ouders. Ik had het moeilijk en kende de moeilijkste periode in mijn leven. Maar ik realiseerde me dat ik zonder opofferingen niets zou kunnen bereiken", zegt hij. "Nu ben ik gelukkig. Ik voel me goed en heb zin in het nieuwe seizoen."