Riedewald-concurrenten op drie posities: duidelijk waar de kansen liggen

Riedewald-concurrenten op drie posities: duidelijk waar de kansen liggen

12-07-2017 16:00
11

Jaïro Riedewald heeft volgens De Telegraaf gekozen voor een toekomst bij Crystal Palace. Op welke positie liggen de beste kansen voor de multifunctionele speler en wat zijn de grootste concurrenten? VoetbalPrimeur zet het op een rij.

Linksback
Bij Ajax werd Riedewald de laatste periode vooral als linksback ingezet bij afwezigheid van Daley Sinkgraven en Nick Viergever. Op het eerste oog lijkt het niet aannemelijk dat hij voor diezelfde positie in aanmerking komt in de Engelse ploeg van trainer Frank de Boer. De linksbackpositie is namelijk het sterkst bezet van de drie plekken waar Riedewald kan spelen.

Wedden

Meer odds

Patrick van Aanholt
Van Aanholt kwam in januari over van Sunderland en werd als linkshalf en linksback ingezet onder manager Sam Allardyce. Mocht De Boer een vliegende back zoeken dan heeft hij aan de Nederlander al een hele goede.

Jeffrey Schlupp
Schlupp werd ook in januari gehaald (van Leicester City) en heeft dezelfde aanvallende intenties en multifunctionaliteit als Van Aanholt. Schlupp kan in de defensie en op het middenveld uit de voeten. Bij Palace was hij het afgelopen halfjaar meer back dan middenvelder.

Papa Souaré
De reden dat Crystal Palace twee backs aantrok in januari was het verschrikkelijke auto-ongeluk van Papa Souaré in september vorig jaar. De linksback zou binnen een halfjaar terugkeren, maar vreesde na een paar maanden dat hij misschien nooit meer volledig zou herstellen. Souaré staat nog onder contract bij Palace en is een gewaardeerde linksback binnen de club, maar het is onduidelijk of en wanneer hij weer kan spelen.

Centraal
In de centrale verdediging liggen de meeste kansen voor Riedewald. De defensie is uitgedund, oud en kwalitatief niet goed genoeg om Crystal Palace naar een hoger plan te tillen.

James Tomkins
Met zijn 28 jaar de jongste centrale verdediger in de selectie. Vorig seizoen was hij goed voor 24 basisplaatsen bij Crystal Palace, dat hem een jaar geleden voor bijna 12 miljoen euro overnam van West Ham United.

Scott Dann
30 jaar en vorig seizoen 19 keer basisspeler en vier keer invaller in de Premier League. Maakte net als Tomkins behoorlijk wat goals als centrale verdediger: drie stuks. Begint aan zijn vijfde seizoen in Londen, maar is zeker niet een onbetwiste basiskandidaat.

Damien Delaney
Al 35 jaar en daarom langzaam maar zeker aan vervanging toe. Speelde 30 wedstrijden in de Premier League afgelopen seizoen waarvan 21 als basisspeler. Het feit dat geen enkele centrale verdediger meer dan 30 duels in de basis is begonnen geeft al aan dat er veel gerouleerd is bij Palace.

Defensieve middenveld
Als De Boer met de punt naar achter gaat spelen bij Crystal Palace maakt Riedewald ook kans om als defensieve middenvelder te spelen in een driemanslinie. De centrale middenvelders niet meegerekend heeft Riedewald op die plek vooral één grote concurrent.

Luka Milivojevic
Speelde veertien keer als basisspeler in de Premier League sinds zijn komst van Olympiakos op 31 januari 2017. Crystal Palace betaalde zestien miljoen euro aan Olympiakos voor de Serviër met een verleden bij onder meer Anderlecht. Zal moeilijk uit de basis te spelen zijn.

Hiram Boateng
Met de andere defensieve middenvelder in de selectie zou Riedewald minder moeite hebben. Boateng werd vorig seizoen verhuurd aan Bristol Rovers én Northampton Town - beiden spelend in de League One - en heeft slechts achttien speelminuten in de Premier League achter zijn naam staan. Boateng is nog 'maar' 21, maar dat is nog altijd een jaartje ouder dan Riedewald.

Mogelijk toekomstige concurrent
Mahmadou Sakho (Liverpool)
Sakho was vorig seizoen de redding voor Crystal Palace met zijn goede spel tijdens de tweede seizoenshelft, waarin hij werd gehuurd van Liverpool. De club wil graag verder met de centrale verdediger als hij betaalbaar is. Komt Sakho, dan heeft Riedewald er een heel zware concurrent in de verdediging bij.