Twee type Ajax-spelers voor Keizer: 'Die kan zich daaraan ergeren en andersom'

Twee type Ajax-spelers voor Keizer: 'Die kan zich daaraan ergeren en andersom'

17-07-2017 19:17
20

Ajax moet verder na het tragische nieuws rondom Abdelhak Nouri. De Amsterdamse club speelt over negen dagen tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League. Volgens sportpsycholoog Rico Schuijers moet er veel gepraat worden.

"Want het moet hoe dan ook geuit worden. Anders krijg je er later last van. Je moet de pijn niet verbergen", laat Schuijers weten in het Algemeen Dagblad. Volgens hem krijgt trainer Marcel Keizer te maken met twee type spelers. "Met stille en pratende. En dat is moeilijk. Onder stresssituaties als deze wordt dat versterkt. Dan kan de stille zich ergeren aan de prater en andersom."

De aandacht van de buitenwereld maakt het er niet makkelijker op. "Want daardoor worden de spelers er onevenredig vaak mee geconfronteerd", aldus Schuijers. Keizer laat de spelers zelf kiezen of ze willen spelen tegen Nice. "Maar er moet gewaakt worden voor een angstontwikkeling. De spelers zijn zelf ook jong en voetballen met een hoge intensiteit. Autocoureur Niki Lauda stapte ook direct de auto weer in na het ongeluk dat een groot deel van zijn lichaam had verbrand."

Schuijers vindt niet dat Ajax de duels met Nice moet zien als een eerbetoon aan Nouri. "Want als dat het motief wordt om te winnen, komt er nóg meer druk bij voor de spelers", besluit hij.