Domper voor Bosz: aanvoerder scheurt enkelband af en mist seizoensopening

Domper voor Bosz: aanvoerder scheurt enkelband af en mist seizoensopening

20-07-2017 14:05
3

Een teleurstelling voor Peter Bosz: de trainer van Borussia Dortmund moet aanvoerder Marcel Schmelzer naar alle waarschijnlijkheid vier weken missen. Daardoor mist de verdediger de seizoensopening van de Bundesliga. Op 5 augustus speelt de club om de Supercup tegen Bayern München.

Schmelzer scheurde dinsdag tijdens de training zijn rechter enkelband af. "Ons streven is om hem binnen vier weken weer terug te hebben', laat de club weten. Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke is van mening dat Bosz genoeg opties heeft voor de linksbackpositie. "We hebben met Erik Durm en Felix Passlack twee kandidaten voor deze positie", zegt hij via de officiële kanalen.

Watzke noemt ook nieuweling Dan-Axel Zagadou als optie, om het tijdelijke gat dat Schmelzer achterlaat op te vullen. Door de vele opties op de linksbackpositie is het ook nog niet zeker of Bosz in Schmelzer een basiskracht ziet. Een man van de club is de Duitser hoe dan ook.

De linkspoot speelt al zijn hele profcarrière bij Dortmund. In 2008 maakte hij zijn debuut voor de Duitse topclub, waar hij ook in de jeugdopleiding speelde. Tot dusver speelde de 29-jarige back 211 wedstrijden voor Dortmund.