In het kort: Jong Ajax begint met zege, eerste hoofdprijs voor Anderlecht

In het kort: Jong Ajax begint met zege, eerste hoofdprijs voor Anderlecht

22-07-2017 23:11
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Eerste prijs voor Anderlecht
Anderlecht heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. Zaterdagavond won de kampioen van afgelopen seizoen de Belgische Supercup. Zulte Waregem werd in eigen huis met 2-1 verslagen door doelpunten van Sofiane Hanni en Adrien Trebel. Zulte kwam binnen drie minuten nog wel op voorsprong door een doelpunt van Davy De fauw, oud-speler van Sparta en Roda JC.

Jong Ajax begint met zege
Jong Ajax is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het eerste oefenduel werd met 3-2 gewonnen van het VVCS-team. Zian Flemming was met een hattrick de grote man bij de ploeg van trainer Michael Reiziger, die voor het eerst op de bank zat bij Jong Ajax. "Dat is natuurlijk altijd lekker als je drie goals maakt", aldus Reiziger op de Ajax-website. "Maar ook voor hem was het pas de eerste wedstrijd.

Chelsea geeft Arsenal pak slaag in China
Een oefenwedstrijd in Beijing tussen Chelsea en Arsenal is geëindigd in een 3-0 zege voor de kampioen van Engeland. Michy Batshuayi was de grote man met twee treffers. De derde goal kwam op naam van Willian. Chelsea speelde nog niet met Alvaro Morata. De Spaanse spits werd vrijdag voor ruim zestig miljoen overgenomen van Real Madrid. 

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses, Kante, Fabregas, Alonso, Willian, Batshuayi en Pedro.

Arsenal: Ospina, Maitland-Niles, Mertesacker, Monreal, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Bramall, Ozil, Iwobi en Lacazette

Van Nistelrooy terug naar Engeland
Ruud van Nistelrooy maakt in september zijn rentree op Old Trafford. Hij gaat meespelen tijdens een wedstrijd tussen oud-spelers van Manchester United en FC Barcelona. Dat maakt de Premier League-grootmacht zaterdag bekend op de eigen website. "Het voelt goed om terug te keren bij United. Ik kijk er naar uit om de mensen van de club en de fans te ontmoeten", aldus Van the Man, die tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de technische staf van PSV.