Spelersrapport: Dramatisch PSV zakt door ondergrens: zeven onvoldoendes

27-07-2017 21:00
103

PSV heeft zich donderdagavond geblameerd tegen het Kroatische NK Osijek: 0-1 nederlaag. VoetbalPrimeur was erbij en maakte rapport op.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Jeroen Zoet - 6,5: Kreeg weinig te doen, maar werd in de tweede helft wel geklopt vanaf de strafschopstip. De derde aanvoerder van PSV ging naar de goede hoek, maar kon niet keren. Kort daarvoor greep hij wel goed in na een fout van Schwaab.

Santiago Arias - 6,5: Arias was een van de betere PSV'ers donderdagavond. Colombiaanse rechtsback deed weinig fout.

Daniel Schwaab - 4: Verdedigend werd de Duitser nauwelijks getest, dus moest hij zich aan de bal bewijzen. Schwaab deed het tegenovergestelde: de mandekker bracht zijn ploeg een aantal keer in de problemen met slechte passes. Hij had geluk dat Zoet alert was, toen hij kort voor het penaltymoment Osijek dé kans op 0-1 bood na een belabberde terugspeelbal.

Nicolas Isimat-Mirin - 5,5: De naar AS Roma vertrokken Hector Moreno ontbrak en dat was te merken. Ook Isimat-Mirin speelde geen grootse wedstrijd.

Joshua Brenet - 4,5: Probeerde aanvallend zijn steentje bij te dragen. In de tweede helft gaf de vleugelverdediger onnodig een penalty weg en stond daarmee aan de basis van de 0-1.

Jorrit Hendrix - 5: Hendrix is niet de man waarvan trainer Phillip Cocu de creativiteit verwacht. Echter, het aantal balletjes breed dat de middenvelder van PSV gaf tegen de nummer vier van Kroatië was veel te hoog. Zijn verdedigende taken vulde Hendrix beter in.

Marco van Ginkel - 4,5: Speelde een prima eerste helft, maar was in de tweede helft totaal onherkenbaar. Slechte passes en aannames zorgden ervoor dat PSV met name na rust weinig gevaar kon stichten vanuit het middenveld en bovendien een aantal gevaarlijke counters om de oren kreeg.

Bart Ramselaar - 6,5: Ook de beweeglijkheid van Ramselaar zorgde niet voor grote scheuren in de Kroatische muur. De Amersfoorter bewoog veel maar kon het verschil niet maken. Werd tot onvrede van het PSV-publiek in de tweede helft vervangen door Pereiro.

Steven Bergwijn - 5,5: De gevaarlijkste aanvaller van PSV, maar dat zegt weinig in dit geval. Was met een schot op de paal nog het dichtste bij een doelpunt.

Luuk de Jong - 4,5: Ook zónder de druk van de aanvoerdersband was De Jong geen schim van de spits die twee jaar geleden goal na goal maakte voor PSV. Met hard werken compenseert hij iets, maar lang niet genoeg. Ook in de lucht won hij nauwelijks duels.

Jürgen Locadia - 5: Locadia draaide als linksbuiten een goede voorbereiding, maar was donderdagavond niet in goeden doen. Zorgde voor te weinig gevaar.

Wissels:

Gaston Pereiro - 5: Voegde helemaal niets toe aan het spel van de Eindhovenaren.

Hirving Lozano - 6,5: De dure aankoop stond onder enorme druk, alleen al door het gejuich van de PSV-aanhang. Liet bij vlagen wat leuks zien.

Davy Pröpper - : Speelde te kort voor een beoordeling.