'Barcelona klopt aan bij Bosz om deal van 100 miljoen euro te bespreken'

'Barcelona klopt aan bij Bosz om deal van 100 miljoen euro te bespreken'

03-08-2017 16:26
24

FC Barcelona wil een deel van de 222 miljoen euro die het gaat krijgen voor Neymar investeren in Ousmane Dembélé. De aanvaller van Borussia Dortmund staat al een tijdje op het verlanglijstje van de Catalanen. Barcelona wil nu zakendoen.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD. Dortmund hoeft Dembele niet per se te verkopen, maar als Barcelona hem echt wil hebben, dan moet het honderd miljoen euro betalen. De Duitse clubleiding weet dat Barcelona goed verdiend heeft aan de Neymar-transfer en staat daarom extra stevig in de onderhandelingen. Een jaar geleden werd Dembélé voor vijftien miljoen euro overgenomen van Rennes.

Het contract van Dembélé loopt nog door tot de zomer van 2021. De Franse middenvelder speelt een grote rol in de plannen van Dortmund en trainer Peter Bosz, waardoor Barça met veel geld over de brug moet komen om de club te verleiden tot een transfer. Naast Dembélé staan volgens BILD ook Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Paulo Dybala op het verlanglijstje van Barça.