Update: Amerikaanse stopper met NAC-verleden onderweg naar Woudestein

Update: Amerikaanse stopper met NAC-verleden onderweg naar Woudestein

20-08-2017 21:04
12

Excelsior is nog niet klaar op de transfermarkt. Algemeen directeur Ferry de Haan erkende voor het duel met Feyenoord dat een defensieve aanwist op komst is. Daarnaast willen de Kralingers zich nog op twee andere posities versterken.

"We zoeken een centrale verdediger, waarmee we goede hoop hebben dat het op korte termijn helder is", laat De Haan weten voor de camera van FOX Sports. Hij denkt binnen twee dagen meer duidelijkheid te kunnen geven. "En we zoeken nog een keeper en een aanvaller. Het is niet zo dat we niet weten wie we willen, maar er zijn er meerdere voor nodig om tot een akkoord te komen."

De doelstelling van Excelsior is duidelijk: handhaving. "Wij gaan er alles aan doen om ons weer direct veilig te spelen. Dat moet de doelstelling zijn. Ik denk niet dat wij in staat zijn om te zeggen: wij gaan wel even een anoniem seizoen draaien in de positieve zin van het woord. Dat zouden we wel willen, maar wij zijn een van de clubs in het rechterrijtje."

Update 21.04: Shane O'Neill is volgens RTV Rijnmond de beoogde nieuwe verdediger van Excelsior. De omroep meldt dat zondagavond. De Amerikaanse verdediger wordt maandag gekeurd en tekent daarna een éénjarig contract op Woudestein. De 26-jarige stopper speelde vorig seizoen voor NAC Breda, dat hem huurde van Apollon Limasol uit Cyprus. In Breda kwam O'Neill tot 25 duels.