Ik werk met Jörgensen van Feyenoord, Cornelius van Atalanta en Dolberg van Ajax

"Ik werk met Jörgensen van Feyenoord, Cornelius van Atalanta en Dolberg van Ajax"

21-08-2017 14:52
22

Kasper Dolberg, Nicolai Jörgensen en Andreas Cornelius hebben de afgelopen tijd een betere indruk gemaakt op Age Hareide dan Nicklas Bendtner. De bondscoach van Denemarken heeft besloten om de spits van Rosenborg wederom te passeren voor de WK-kwalificatieduels met Polen en Armenië.

"Een van de redenen dat Bendtner er niet bij is, is omdat we in ieder geval al drie spelers hebben die in de punt van de aanval kunnen spelen", zegt Hareide tegen het Deense TV2 Sport. Afgelopen donderdag stonden Dolberg en Bendtner tegenover elkaar, maar de spits van Ajax heeft de afgelopen periode blijkbaar een betere indruk achtergelaten dan de spits van Rosenborg.

"Ik weet ook wat Bendtner kan. Hij is goed voor de goal, maar Dolberg was er de vorige keer ook bij en ik wil graag continuïteit in mijn elftal", zegt Hareide. "Ik wil dat dezelfde mensen opnieuw bij elkaar zijn. Ik heb Bendtner bekeken, hij blijft een kandidaat voor het nationale elftal. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en veel doelpunten gemaakt voor Denemarken, dus daar ligt het niet aan. Ik werk met Jörgensen van Feyenoord, Cornelius van Atalanta en Dolberg van Ajax."

Denemarken neemt het op 1 september op tegen Polen. Drie dagen later is Armenië de tegenstander.