Update: Barcelona-berichtgeving Shane Kluivert is 'te voorbarig'

Update: Barcelona-berichtgeving Shane Kluivert is 'te voorbarig'

27-08-2017 22:23
40

Een 'toptransfer' voor Shane Kluivert. De negenjarige zoon van Patrick Kluivert verruilt de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain voor FC Barcelona.

Dat meldt El Mundo Deportivo zondag. De overstap heeft alles te maken met de verhuizing van Patrick Kluivert en zijn vrouw Rosanna, die eerder dit jaar Parijs inruilden voor Barcelona. Dat was het gevolg van zijn afscheid als technisch directeur van Paris Saint-Germain.

Shane Kluivert, die onlangs een contract tekende bij Nike, gaat daarom aan de slag in de jeugdopleiding van Barcelona. Bij de Catalaanse grootmacht sluit hij aan bij de Alevín, de ploeg voor talenten jonger dan elf jaar. De kleine Kluivert zal bijna dagelijks rondlopen in de befaamde opleiding van Barcelona.

Barcelona omzeilen de regels van de FIFA, die voorschrijven dat jonge voetballers niet weggelokt mogen worden bij hun club, omdat Patrick Kluivert sinds kort werkzaam is als analist en commentator voior de sportzender BeIN Sports España. Het bedrijf is gevestigd in Barcelona.

Update 22.21: De berichtgeving rond Shane Kluivert is te voorbarig. Dat laat Patrick Kluivert weten aan De Telegraaf. Zijn negenjarige zoon traint dinsdag alleen mee bij Barcelona. Kluivert is verhuisd naar Spanje vanwege zijn werkzaamheden voor beINSports.