Megatransfer van Mbappé verklapt: 'Hij wisselt van club, maar blijft in Ligue 1'

Megatransfer van Mbappé verklapt: 'Hij wisselt van club, maar blijft in Ligue 1'

28-08-2017 15:14
14

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft maandag de aanstaande monstertransfer van Kylian Mbappé bevestigd. De pas achttienjarige aanvaller verruilt AS Monaco voor competitiegenoot en rivaal Paris Saint-Germain.

"Hij wisselt van club, maar blijft in de Ligue 1", waren de veelbetekenende woorden van Deschamps over Mbappé, geciteerd door Get French Football. "De toekomst zal uitwijzen of hij een goede beslissing maakt." De keuzeheer lijkt daarmee aan te geven dat de deal zo goed als beklonken is.

Wedden

Meer odds

Franse media repten zondagavond al over een akkoord tussen Monaco en PSG. Met de deal zou zo'n 180 miljoen euro inclusief bonussen gemoeid zijn, al is er nog onduidelijkheid over de constructie. Mogelijk nemen de Parijzenaars Mbappé eerst op huurbasis over om zo de regels voor Financial Fair Play te omzeilen.

PSG legde eerder deze zomer namelijk al 222 miljoen euro op tafel voor Neymar, die daarmee plotsklaps de duurste speler ter wereld werd. Zodra de transfer is afgerond, nestelt Mbappé zich stevig op de tweede plaats. Overigens wordt Kasper Dolberg genoemd als mogelijke opvolger bij Monaco.