Heerenveen bevestigt vertrek: We wilden hem deze kans niet ontnemen

Heerenveen bevestigt vertrek: "We wilden hem deze kans niet ontnemen"

30-08-2017 14:38
41

Joost van Aken heeft zijn Engelse transfer te pakken. De 23-jarige verdediger verlaat sc Heerenveen per direct voor Sheffield Wednesday.

De twee clubs hebben de transfer van Van Aken woensdagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. De verdediger tekent in Engeland een contract voor vier seizoenen. Heerenveen en Sheffield Wednesday doen geen mededelingen over de transfersom, maar aangenomen wordt dat het bedrag tussen de twee en drie miljoen euro ligt.

"Het is jammer dat we Joost zo vlak voor het einde van de transferperiode kwijtraken. Joost heeft zich echter altijd zeer correct opgesteld en dus wilden we hem deze kans niet ontnemen. De uitdaging in de Championship is hem dan ook gegund", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de Heerenveen-website.

Van Aken, die bijna honderd wedstrijden in het eerste van de Friese club speelde, hoopt in zijn debuutseizoen bij Sheffield Wednesday te promoveren. "Bij Sheffield hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen om zo op een dag samen de stap naar de Premier League te maken. We gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."