Kishna verrast: Mijn eerste gedachte om in Nederland naar ADO te gaan

Kishna verrast: "Mijn eerste gedachte om in Nederland naar ADO te gaan"

01-09-2017 12:41
58

Het was misschien wel de grootste stunt op de Nederlandse deadlineday: Ricardo Kishna op huurbasis naar ADO Den Haag. De 22-jarige aanvaller, die overkomt van SS Lazio, wil dit seizoen veel speelminuten gaan maken.

Kishna had opties in Italië en Spanje, maar koos bewust voor ADO. "Ik moest een keuze maken, ik had meerdere opties, maar ik was het plezier verloren. Ook gezien de achtergrond die ik heb met Fons Groenendijk (de twee werkten samen bij Jong Ajax, red.) wilde ik hier graag naartoe", vertelt hij tijdens zijn presentatie, geciteerd door Voetbal International. "Ik wil hier het plezier en vertrouwen herwinnen. Oost west, thuis best."

Zeven jaar geleden verliet Kishna de ADO-opleiding voor Ajax. Sinds 2015 staat hij onder contract bij Lazio, waar hij geen uitzicht had op speelminuten en werd achtervolgd door blessures. Tegenover de NOS laat Kishna weten dat de keuze voor ADO niet uit de lucht komt vallen. "ADO is altijd mijn club geweest", zegt hij. "Het was mijn eerste gedachte om in Nederland naar ADO te gaan, dus het was eigenlijk heel simpel."