'Toch Engelse weerstand tegen vroege deadline: 7 clubs overwegen tegen te stemmen'

'Toch Engelse weerstand tegen vroege deadline: 7 clubs overwegen tegen te stemmen'

06-09-2017 23:44
15

De radicale plannen om de transferdeadline van de Premier League in 2018 al te vervroegen krijgen toch weerstand in Engeland. Waar eerst de meeste clubs voorstander leken te zijn, is nu tch niet iedereen blij met de plannen.

Donderdag komen de Premier League-clubs samen om een besluit te nemen over het verplaatsen van de deadline naar een moment vóór de eerste competitiewedstrijd. Crystal Palace en Watford zijn tegenstanders van het plan en vijf clubs overwegen zich bij die twee clubs aan te sluiten.

Het gaat om Manchester City, West Ham United, West Bromwich Albion, Swansea City en Newcastle United. De vijf clubs zijn wel voorstander van het idee, maar zijn stellig van mening dat de Premier League alleen deze verandering moet doorvoeren als andere grote Europese competities hetzelfde doen. Anders kunnen clubs uit bijvoorbeeld Spanje, Italië en Frankrijk wel bij Engelse clubs shoppen, terwijl voor die Premier League-clubs de markt om vervangers te halen al dicht is. Mochten er zeven tegenstemmen komen, dan vindt het plan geen doorgang. Er is een tweederde meerderheid nodig om de verandering door te voeren.