Van Bronckhorst met de handen in het haar: 'Dan blijven Van Beek en Tapia over'

Van Bronckhorst met de handen in het haar: 'Dan blijven Van Beek en Tapia over'

25-09-2017 19:01
24

De zware blessure van Eric Botteghin kwam als een klap voor Giovanni van Bronckhorst. De Feyenoord-trainer hield er geen rekening mee dat hij de verdediger minimaal tot de winterstop moet missen door een kruisbandproblemen.

"Ik had niet verwacht dat de blessure van Botteghin zo erg zou zijn", zegt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. De oefenmeester moet mogelijk puzzelen voor het Champions League-duel met Napoli. Ook het meespelen van Jerry St. Juste is nog niet zeker. "Als St. Juste ook niet kan spelen - ik verwacht dat dit wel lukt overigens - blijven Van Beek en Tapia alleen nog over als opties."

Van Bronckhorst ziet dat Feyenoord weinig bespaard blijft. Ook steunpilaren als Nicolai Jörgensen en Kenneth Vermeer zitten nog in de lappenmand. "We hebben veel blessures, dat is natuurlijk ook pech. De blessures hebben niets te maken met de trainingsopbouw en -intensiteit. Daar komt het niet door."

Jens Toornstra is naar verwachting wel beschikbaar. Net als St. Juste wordt hij nog getest. "Als ze de training goed doorstaan, zijn ze beschikbaar voor dinsdag."