Robben: 'Het zou lullig zijn als we 6-0 voorsprong vasthouden tegen Zweden'

Robben: 'Het zou lullig zijn als we 6-0 voorsprong vasthouden tegen Zweden'

Gepubliceerd: zondag 8 oktober 2017 om 20:15zo 08-10-2017 om 20:15

Arjen Robben geeft geen volmondig 'ja' op de vraag of hij vuur zag bij zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Wit-Rusland. De Oranje-vedette rekent erop dat iedereen met dezelfde intentie het veld in gaat. Oranje moest een monsterscore neerzetten vanwege de 8-0 overwinning van Zweden op Luxemburg.

"Ik ga er wel vanuit", zegt Robben tegen Voetbal Inside. "Volgens mij had iedereen dezelfde intentie. Het is geen kwestie van niet willen. Of ik vuur zag? Ik weet het niet. Ik vind dat lastig om na een wedstrijd te zeggen. Je bent teleurgesteld en kapot. Je gaat tot het bittere einde. Normaal gesproken is 1-3 niet slecht, maar in deze fase van de kwalificatie wel."

De kans dat Oranje zich nog plaatst voor het WK, lijkt nihil. "Je moet realistisch zijn. Misschien mag ik het niet zeggen, maar volgens mij kun je hardop zeggen wat iedereen denkt. 6-0 is onmogelijk. 7-0 zelfs? Kun je nagaan. Een verkeerd rekensommetje. Daar was ik op school altijd goed in. Het zou lullig zijn als we tegen Zweden 6-0 voor staan en die stand vasthouden. Het is niet het moment om lollig te gaan doen, maar wat moet je ook anders? Het is de harde werkelijkheid."

Tot slot concludeert Robben dat Oranje het niet zelf heeft laten liggen tegen de Wit-Russen. "Je wist van tevoren dat het een heel lastige opgave zou worden. De beslissing is eigenlijk al in Zweden gevallen."

Poll

Moet Robben doorgaan als international?

(761 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws