Ik heb nog recht op achttien maanden salaris, dus we zien wel

"Ik heb nog recht op achttien maanden salaris, dus we zien wel"

16-10-2017 21:02
3

Kemy Agustien speelt momenteel in de Tweede Divisie bij de amateurs van TEC. De 31-jarige middenvelder besloot enkele jaren geleden om zijn voetbalcarrière een laatste kans te geven. Agustien kwam onder andere uit voor Willem ll, AZ, Roda JC, Birmingham City en Crystal Palace.

"Toen mijn contract twee jaar geleden afliep bij Brighton & Hove Albion, wilde ik al terugkomen naar Nederland, maar toen kwam er geen club voor me", zegt Agustien tegen VICE Sports. "Dat vond ik een beetje raar. Ik was er wel zeven maanden uit geweest met een blessure, maar ik had wel interesse uit Nederland verwacht. Omdat die interesse niet kwam, had ik het even gehad met voetballen. Ik stond op het punt te stoppen."

Uiteindelijk kwam hij terecht bij het Aziatische Global Cebu FC. Het salaris was goed, maar al snel werden er afspraken niet nagekomen. "De eerste twee maanden kreeg ik mijn salaris nog netjes betaald, maar nadat ik met Curaçao om de Caribbean Cup en de Gold Cup speelde, betaalde de club ineens mijn salaris en mijn appartement niet meer."

Ineens kreeg hij een brief op de deurmat. Zijn contract werd ontbonden omdat hij niet op kwam dagen, zo meldde de club. Daarom spande hij een zaak aan. Ondertussen trainde hij mee met TEC. "Ze wilden me pas vrijgeven als ik er geen zaak van zou maken. Ze wisten dus precies wat er aan de hand was. Onlangs heb ik toestemming gekregen van de KNVB om bij TEC te spelen, maar we zijn nog druk bezig met de zaak. Ik heb nog recht op achttien maanden salaris, dus we gaan zien wat eruit te halen valt."