Feyenoord O19 en Vente maken indruk: klinkende zege in Youth League

Feyenoord O19 en Vente maken indruk: klinkende zege in Youth League

17-10-2017 16:51
26

De O19 van Feyenoord heeft het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht van trainer Giovanni van Bronckhorst. Shakhtar Donetsk kreeg dinsdagmiddag klop: 4-0.

Zes uur voor de aftrap bij Feyenoord - Shakhtar Donetsk in de Champions League (20.45 uur) namen de hoogste jeugdelftallen van de twee clubs het tegen elkaar op in het stadion van Excelsior. Feyenoord trok aan het langste eind, vooral door een uitstekende eerste helft.

Orkun Kökcü zorgde na zes minuten voor de 1-0, waarna de Feyenoord-talenten voor rust nog twee keer scoorden. Joël Zwarts en Dylan Vente deden het in een tijdsbestek van amper een minuut. In de tweede helft, waarin Feyenoord bleef domineren, viel nog één doelpunt: Vente, die al een keer inviel in de Champions League, maakte zijn tweede: 4-0. In de slotfase schoot Shakhtar nog een penalty naast.

Door de eerste overwinning van Feyenoord in de Youth League-groepsfase blijven Napoli (vier punten) en Manchester City (zes punten) in het vizier. Beide ploegen hebben nog wel een (onderlinge) wedstrijd tegoed.