Vertrokken Ajax-bestuurder: Dan moeten de mensen wel verstand van het vak hebben

Vertrokken Ajax-bestuurder: "Dan moeten de mensen wel verstand van het vak hebben"

22-10-2017 10:58
20

Theo van Duivenbode vertrok aan het begin van het seizoen uit de raad van commissarissen van Ajax, waarin hij vijf jaar lang zitting had genomen. De voormalig linksback reageert in gesprek met de NOS over zijn plotselinge opstappen.

"Ik kan me niet vinden in het technische beleid en de daar uit voortkomende zakelijke belangen. Maar men moet niet schrikken dat ik weg ben. Dingen lopen zoals ze lopen...", aldus Van Duivenbode. De 73-jarige Amsterdammer is kritisch over zijn voormalige collega's, zonder dat hij concrete namen noemt. "Goed besturen leidt tot succes op het veld. Maar dan moeten de mensen wel verstand van het vak hebben. Ze hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar als ze het wel eens zijn moeten ze snel beslissingen kunnen nemen."

Het opstappen van Van Duivenbode volgde na een roerige voetbalzomer van Ajax, dat succestrainer Peter Bosz weg zag gaan en in de Europa League werd uitgeschakeld door het Noorse Rosenborg. "Wat Peter Bosz betreft, sta ik volledig achter zijn voetbalfilosofie", aldus Van Duivenbode, die zich echter op de vlakte houdt over de huidige toestand van Ajax. "Over Marcel Keizer heb ik geen mening. Als je meer wilt weten, moet je naar Edwin van der Sar gaan. Of naar de rvc."

Lees ook: Ajax-commissaris stopt na vijf jaar uit onvrede over beleid in Amsterdam