Verbazing om noodlijdend Twente: 'trainerswissel kan meer dan een miljoen kosten'

Verbazing om noodlijdend Twente: 'trainerswissel kan meer dan een miljoen kosten'

28-10-2017 10:12
67

FC Twente heeft wat uit te leggen nu de club het contract van anderhalf jaar van René Hake heeft afgekocht. Dat stelt TC/Tubantia. De kosten voor de Tukkers lopen fors op.

FC Twente liet afgelopen zomer herhaaldelijk weten dat er niets mogelijk was. De club kon geen transfersommen betalen, waardoor de technische staf, onder leiding van Hake, tot zijn frustratie meerdere keren de komst van 'kwaliteitsspelers' zag afketsen. Dat ging om bedragen die in het voetbal te verwaarlozen zijn.

De regionale krant noemt het verwonderlijk dat er nu toch een potje is gevonden om de goed verdienende Hake te compenseren, voor een bedrag dat in de tonnen loopt. Daar komen de kosten van het aantrekken van Gertjan Verbeek en een mogelijke assistent nog bij. Vermoedelijk tikt het totale bedrag daarmee het miljoen euro aan, of gaat het daar zelfs over.

'FC Twente hangt financieel met plakband aan elkaar, de schuld bedraagt 61 miljoen euro en de sponsorinkomsten lopen terug. Om in zo'n situatie, in deze fase van het seizoen, een trainer op straat te zetten die nog het krediet van veel spelers en supporters heeft, is opvallend', besluit TC/Tubantia.