Feyenoord-huurling: 'Ik speel tegen mijn eigen baas, maar voel geen extra drang'

Feyenoord-huurling: 'Ik speel tegen mijn eigen baas, maar voel geen extra drang'

28-10-2017 10:54
4

Feyenoord en Roda JC staan beiden onder druk in aanloop naar de Eredivisie-confrontatie in Kerkrade zaterdagavond. Simon Gustafson, door de Limburgers gehuurd van Feyenoord, legt de druk voornamelijk bij de Rotterdammers.

"Iedere club voelt zijn eigen druk. Feyenoord is in alles groter dan Roda. Meer fans, meer geld, hoger verwachtingspatroon. Als speler van Feyenoord móét je elke wedstrijd winnen. De druk ligt in deze wedstrijd het meest bij hen", zegt Gustafson in de Limburger. "Wij hebben niets te verliezen, niemand verwacht dat wij de top drie zomaar verslaan. Alles wat we pakken, is bonus."

Voor Gustafson is het niet moeilijker om voor Feyenoord te spelen dan voor Roda. "Het is wél een verschillende ervaring voor een speler", stelt hij. "Feyenoord heeft een groot legioen, dat merk je vooral als het goed gaat. Dan voel je je gedragen, alles is fantastisch, super. De happiness spat ervan af. Als het niet goed gaat, merk je dat ook: heel veel mensen zijn ontevreden."

"Bij Roda werkt dat hetzelfde, maar dan op een kleinere schaal", vervolgt de Zweedse middenvelder. "Maar ik wil me vooral laten leiden door mijn eigen doelen. De grootste druk leg ik mezelf op. Ik speel deze wedstrijd in feite tégen mijn eigen baas, ja. Maar ik voel niet de drang om me nu extra te bewijzen. Ik moet me vooral bewijzen voor mezelf."