'Barcelona wil komst van Coutinho financieren met vijf uitgaande transfers'

'Barcelona wil komst van Coutinho financieren met vijf uitgaande transfers'

28-10-2017 21:58
17

FC Barcelona heeft de hoop om Philippe Coutinho vast te leggen nog altijd niet opgegeven. De Catalanen grepen afgelopen zomer naast de Braziliaanse spelmaker van Liverpool, maar willen naar verluidt tijdens de winterstop opnieuw een poging wagen.

Barcelona heeft echter te maken met financiële regelgeving van de Spaanse bond. De club mag maximaal 84 procent van het budget besteden aan spelerssalarissen, meldt The Daily Mail, dat zich op zijn beurt baseert op berichtgeving van Mundo Deportivo. Barcelona-topman Oscar Grau meldde onlangs dat er dit seizoen met een budget van 897 miljoen euro wordt gewerkt in Camp Nou.

Barcelona zal echter spelers van de loonlijst moeten halen, voordat het Coutinho binnen kan halen. Naar verluidt staan er vijf spelers op de nominatie om een transfer te maken: Thomas Vermaelen, Aleix Vidal, André Gomes, Arda Turan en Paco Alcacer mogen uitzien naar een nieuwe werkgever.

Barcelona lijkt overigens fikse concurrentie te mogen verwachten in de strijd om Coutinho. Ook Paris Saint-Germain zou een oogje hebben op de Braziliaan, die tussen de 120 en 150 miljoen euro moet kosten.