Leedvermaak in Almelo: Wij gaan naar het WK, jullie mogen wel naar ons kijken

Leedvermaak in Almelo: "Wij gaan naar het WK, jullie mogen wel naar ons kijken"

Gepubliceerd: maandag 6 november 2017 om 10:50ma 06-11-2017 om 10:50

Dries Wuytens maakte zaterdagavond eindelijk zijn debuut namens Heracles. De van Willem II overgekomen Belg viel al na een kwartier in voor de geblesseerde Robin Pröpper en vormde met zijn landgenoot Dario van den Buijs het hart van de Heracles-verdediging.

"Ik zag Robin naar zijn been grijpen, deed meteen mijn jas uit en stond op. Letterlijk en figuurlijk", aldus Wuytens in gesprek met TC/Tubantia. "Voor mij is dit een mooie avond." Van den Buijs vult aan. "Het was niet mooi vandaag, maar zó belangrijk." De twee Belgen hadden niet veel tijd nodig om aan elkaar te wennen. "Dat is de kracht van deze groep, denk ik. De bankzitters staan meteen klaar", aldus Van den Buijs.

Wuytens en Van den Buijs kunnen het goed met elkaar vinden, maar zijn geen boezemvrienden van elkaar. "In Nederland zoeken Belgen elkaar niet per se op, omdat we dezelfde taal als de rest spreken. Dit is niet echt het buitenland voor ons", aldus Van den Buijs. "Of nou ja, soms kunnen ze Bram Castro en mij niet verstaan als we snel praten. Dan roept Brandley Kuwas: Allez, allez. Een voordeel: de Belgenmoppen zijn omgedraaid. Bram maakt nu de grappen: Wij gaan naar het WK, jullie mogen wel naar ons kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws