'Het was een verkeerde beslissing om terug naar PSV te gaan'

'Het was een verkeerde beslissing om terug naar PSV te gaan'

Gepubliceerd: maandag 20 november 2017 om 11:55ma 20-11-2017 om 11:55

Huub Stevens is groot aanbidder van het Duitse voetbal, maar voelt zich nog altijd een Nederlander. In gesprek met Voetbal International legt Stevens uit waarom de Duitse voetbalcultuur hem zo trekt. 

"Ik voel me Nederlander. Maar de wijze waarop het voetbal in Duitsland wordt beleefd, de mentaliteit die erbij komt kijken, spreekt me wel meer aan dan de Nederlandse", zegt Stevens. "Als trainer geef je in Duitsland opdrachten. Die opdrachten worden nageleefd. In Nederland vragen spelers bij elke opdracht waarom ze die opdracht moeten uitvoeren."

"Het was de mentaliteit die me al vroeg aansprak. Vandaar dat dat nooit opgeven al vroeg in me zat. Daar heb ik in Duitsland uiteindelijk wel veel profijt van gehad als trainer. Ik kende de cultuur. Bij alle clubs heb ik met plezier gewerkt omdat de spelers – net als ik – alles wilden doen om te slagen. Het verschil merkte ik later toen ik terugkwam bij PSV. Daar moest ik het met spelers doen die dat opofferingsgezinde, die pure wil, niet hadden. Het was een verkeerde beslissing terug naar Eindhoven te gaan", aldus Stevens. 

Lees meer over: Bundesliga PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws