Dortmund-baas reageert op crisis Dortmund: Peter Bosz is op kantoor!

Dortmund-baas reageert op crisis Dortmund: "Peter Bosz is op kantoor!"

22-11-2017 18:14
6

De Kohlenpott-Derby tegen Schalke 04 is voor Borussia Dortmund én Peter Bosz een uitgelezen mogelijkheid om het tij te keren. Dat stelt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke.

Dortmund ging dinsdagavond óók onderuit in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, waardoor de dolende ploeg zaterdag van Schalke moet winnen om Bosz in het zadel te houden. Watzke ontkent dat de toekomst van Bosz als Dortmund-trainer afhankelijk is van het resultaat, maar hamert wel op het belang van de derby.

"Peter Bosz is op kantoor!", antwoordt Watzke op de vraag van BILD wat er met Bosz gebeurt als Dortmund ook verliest van Schalke. "Natuurlijk is de derby een heel bijzondere wedstrijd voor ons. Daarom verwacht ik ook moed, vastberadenheid en strijdlust van de ploeg. Als we dat kunnen laten zien, zullen ook de fans als een muur achter ons staan. De derby is een grote kans voor ons om het tij te keren."

Na de 1-2 nederlaag tegen Tottenham gaf Bosz al ruiterlijk toe dat zijn baan in gevaar is als Dortmund ook niet wint van Schalke. De laatste vijf duels wist BVB niet om te zetten in een overwinning. Van de laatste negen wedstrijden won de club er slechts één, tegen derdeklasser FC Magdeburg.