De beste aankopen van dit seizoen: Lozano met stip op één en verrassende namen

De beste aankopen van dit seizoen: Lozano met stip op één en verrassende namen

24-11-2017 10:00
42

Woensdag pakten we uit met de tien grootste miskopen van dit Eredivisie-seizoen. Logisch vervolg: een lijstje met de beste nieuwelingen op de Nederlandse velden. De winnaar is vermoedelijk geen enorme verrassing…

10. Thulani Serero (Vitesse)   
Vorig seizoen in de vergetelheid geraakt in Amsterdam, nu één van de uitblinkers op het middenveld van subtopper Vitesse. Trainer Henk Fraser krijgt zijn vertrouwen in de kleine Serero rijkelijk terugbetaald van de kleine Zuid-Afrikaan. Controleert en domineert. Een andere prima aankoop van Vitesse: Bryan Linssen. De vleugelaanvaller scoorde vier keer in twaalf duels. 

9. Diederik Boer (PEC Zwolle) 
Good old Diederik Boer kan gerust genoemd worden als een van de pijlers onder het huidige PEC-succes. Met de comeback van de routinier naar Zwolle - PEC nam hem transfervrij over van Ajax - is ook de rust weer teruggekeerd in het doel van De Blauwvingers. Dat was met de onstuimige Mickey van der Hart wel anders. Boer doet zijn werk goed en geeft prima leiding aan de defensie. 

8. Urby Emanuelson (FC Utrecht) 
De naam van Jean-Christophe Bahebeck hád hier ook kunnen staan. De Franse goaltjesdief maakte een uitstekende indruk tijdens zijn eerste duels namens FC Utrecht. Helaas raakte Bahebeck in oktober zwaargeblesseerd. Het is maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt. Daarom een andere Utrecht-nieuweling die het prima doet. Emanuelson heeft een plekje veroverd op het middenveld van de Domstedelingen. Als hij, Yassin Ayoub en Zakaria Labyad het op hun heupen hebben, is de ploeg van trainer Erik ten Hag amper te stoppen. 

7. Ridgeciano Haps (Feyenoord) 
Feyenoord is het al wekenlang volledig kwijt. In niets lijkt de regerend kampioen van Nederland momenteel op de voetbalmachine die het vorig seizoen was. Lichtpuntje in duistere Rotterdamse dagen: Ridgeciano Haps. De linksback heeft zijn AZ-vorm meegenomen naar De Kuip. Hoe lang duurt het nog voordat Haps zijn eerste minuten maakt in Oranje? 

6. Jamiro Monteiro (Heracles Almelo) 
Na twee prima seizoenen bij SC Cambuur durfde Heracles het afgelopen zomer aan met Monteiro. De leiding in Almelo mag zichzelf op de borst kloppen met die transfer. Monteiro (24) is al maanden dé smaakmaker in de ploeg van trainer John Stegeman. In de wandelgangen wordt er nu al gespeculeerd over een stap hogerop. 

5. Lars Unnerstall (VVV-Venlo)  
De ene Duitse keeper is de andere niet. Willem II-aanwinst Timon Wellenreuther zakte dit seizoen door het ijs in Tilburg. Hij was de nummer vijf in ons miskopenlijstje. VVV mag zich gelukkig prijzen met de komst van Unnerstall, die net als Wellenreuther een verleden heeft bij Schalke 04. De 27-jarige sluitpost doet het eigenlijk elke week uitstekend. Ook spits Lennart Thy, gehuurd van Werder Bremen, maakt overigens een goede indruk in stadion De Koel. 

4. Tim Matavz (Vitesse) 
Na weinig succesvolle avonturen bij onder meer FC Augsburg en Genoa ondertekende Matavz (28) in juni een driejarig contract in het Gelredome. Menig Arnhemse wenkbrauw werd gefronst toen de Sloveen zijn opwachting maakte als opvolger van bekerheld Ricky van Wolfswinkel, maar Matavz doet het uitstekend. Wat heet: hij maakte al zeven goals in twaalf competitieduels. 

3. Denzel Dumfries (sc Heerenveen) 
Twee seizoenen geleden was Dumfries één van de grote revelaties in de Jupiler League. Een jaar later hield hij zich in de Eredivisie knap staande in de Sparta-defensie. Een stap hogerop was daarna logisch voor de 21-jarige back. Bij sc Heerenveen blijft Dumfries zich doorontwikkelen. Tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen ontpopte hij zich zowaar tot een assistkoning. Inmiddels was de verdediger al vijf keer aangever. 

2. Younes Namli (PEC Zwolle)
In het Abe Lenstra Stadion zal men zich zo nu en dan weleens achter de oren krabben. Afgelopen seizoen kreeg Namli amper speeltijd in Friesland en dus besloot hij transfervrij te vertrekken. Bij het imponerende PEC doet de Marokkaanse Deen het fantastisch. 

1. Hirving Lozano (PSV)
Kon niet missen. Natúúrlijk gaat Hirving 'Chucky' Lozano aan de haal met de koppositie. Zelden had een Eredivisie-nieuweling onmiddellijk zo'n impact. De international van Mexico scoort aan de lopende band en wordt wekelijks meer waard. De vraag is niet óf, maar wanneer Lozano (22) de overstap maakt naar een Europese topcompetitie. 

Lees ook: De grootste miskopen van dit seizoen: top-tien met Ajacied en twee Feyenoorders

No Poll