Lyon vernedert Nice: dubbelslag Memphis, 90 minuten Tete, Sneijder geblesseerd

26-11-2017 16:50
14

Olympique Lyon heeft zondag geen spaan heel gelaten van OGC Nice. Aan de Côte d'Azur werd het zondag 0-5 voor de gasten uit Lyon, mede door Memphis Depay.

Lyon zette Nice vanaf minuut één met de rug tegen de muur en dat resulteerde al na vijf minuten in het eerste doelpunt. Memphis werd vrijgespeeld door Maxwell Cornet en schoot de bal zonder aan te nemen in één keer achter Nice-doelman Walter Benitez.

Een kwartier later werd het 0-2. Cornet ruilde zijn rol als aangever in voor die van afmaker. Mariano Diaz en opnieuw Memphis dreven de score vervolgens nog vóór rust op naar 0-4. De tweede helft kon daardoor net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Wel werd er nog een keer gescoord. Myziane Maolida zorgde voor het slotakkoord: 0-5.

Nice, dat de geblesseerde Wesley Sneijder miste, sloot de wedstrijd af met tien man door een rode kaart voor Marlon. Bij Lyon speelde naast Memphis ook Kenny Tete negentig minuten. Door de zege stijgt OL naar de tweede plek in de Ligue 1. Nummer drie AS Monaco heeft nog wel een wedstrijd tegoed.