Transfervrij Ajax-vertrek lonkt: 'Ik had er moeite mee: wat willen ze nou?'

Transfervrij Ajax-vertrek lonkt: 'Ik had er moeite mee: wat willen ze nou?'

01-12-2017 20:30
17

Nick Viergever kan geen duidelijkheid verschaffen over zijn toekomst. De verdediger heeft van de clubleiding van Ajax nog geen aanbieding gehad om zijn contract te verlengen. Komende zomer loopt zijn huidige verbintenis af. Volgens Ajax TV-presentatrice Fresia Cousino Arias gunt Ajax Viergever een transfervrije overgang naar een andere club.

"De situatie is dat mijn contract afloopt en ik dan transfervrij ben, zodat ik kan kijken hoe en wat", zegt Viergever bij Ajax Inside. "In het begin had ik er moeite mee: wat wil Ajax nou precies? Dat kwartje is nu gevallen. Ik wil iedere week knallen en laten zien wat ik waard ben. Dan zie ik wel waar het volgende avontuur is. Of dat hier is of ergens anders laat ik in het midden."

Viergever heeft geen specifieke voorkeur voor een bepaalde competitie. "De Bundesliga is een fantastische competitie. Je bent op een leeftijd dat het mooi is om die ervaring te proeven in het buitenland. Het is per club afhankelijk wat goed bij me past. Iedere competitie heeft zo'n club waar je goed bij past. Ik heb niet iets van: ik wil dáár naar toe. Het gevoel moet goed zijn. De leefomstandigheden moeten goed zijn. Het is nog even afwachten."