Ajax is gewaarschuwd: 'Je merkt aan hem dat er een grote wedstrijd aankomt'

Ajax is gewaarschuwd: 'Je merkt aan hem dat er een grote wedstrijd aankomt'

08-12-2017 14:20
42

Hirving Lozano is vlijmscherp richting de topper van PSV tegen Ajax. Dat zei trainer Phillip Cocu vrijdag op de persconferentie.

"Je merkt aan Lozano dat er een grote wedstrijd aankomt", zegt Cocu via de officiële PSV-kanalen. "Ondanks de kou is hij heel scherp en gretig. Dat merk je niet alleen bij hem, maar ook bij alle andere spelers. Dit zijn de wedstrijden waar je naar uitkijkt."

Cocu vindt niet dat de titelstrijd al beslist is wanneer PSV bij Ajax wint en dus op dertien punten voorsprong komt. "Dat is onzin", countert Cocu. “Als wij winnen, zijn we geen kampioen. Maar bij winst zetten we wel een grote stap naar ons doel."

Cocu reageert ook op de kritiek op het mindere spel van PSV de laatste weken. "De afgelopen wedstrijden grijpen we minder de momenten aan om een knock-out uit te delen. Dat deden we daarvoor wel. Door die knock-out niet uit te delen laten we ploegen in de wedstrijd, al had ik tegen Sparta het idee dat we het goed wisten uit te spelen. Daarnaast laten we zien dat we fysiek erg fit zijn, waardoor we ook laat in de wedstrijd iets kunnen uitrichten. Ook dat is kwaliteit."