Barcelona wint van Villarreal, Messi schiet zichzelf geschiedenisboeken in

10-12-2017 22:38
15

De voorsprong van FC Barcelona op nummer twee Valencia is weer vijf punten. De Spanjaarden boekten op bezoek bij Villarreal een 0-2 overwinning. Die twee treffers vielen pas in de slotfase.

Barcelona had het lastig met het taaie Villarreal, dat fel tegenstand bood en zelfs kansen kreeg om op voorsprong te komen. De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op, want ook de Spaanse koploper liet diverse kansen liggen. Onder meer Luís Suarez was erg ongelukkig in de afwerking.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Barcelona dicteerde, maar kon de keel van Villarreal niet dichtknijpen. De tijd begon te dringen voor de Catalanen. De openingstreffer van Suarez viel in de slotfase. Villarreal kon 72 minuten lang standhouden, maar had geen antwoord op de weergaloze combinatie van Barcelona, waardoor de oud-Ajacied de 0-1 kon maken. Nadat de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker liet liggen, zorgde Lionel Messi even later voor de beslissing. Hij evenaart het record van Gerd Muller, die 525 goals maakte voor één club in alle Europese competities.

Vanaf dat moment was het klaar voor Villarreal, dat niet meer leek te geloven in een comeback. In de resterende minuten gebeurde er vrij weinig. Barcelona houdt de concurrentie dankzij de drie punten op afstand. Valencia heeft vijf punten minder. Atlético Madrid en Real Madrid respectievelijk zes en acht.