'Ik roep niet dat we kampioen worden. Ik kijk lekker naar PEC Zwolle van dinsdag'

'Ik roep niet dat we kampioen worden. Ik kijk lekker naar PEC Zwolle van dinsdag'

11-12-2017 10:44
12

AZ mag dan tweede staan in de Eredivisie, aan een eventueel kampioenschap denken ze in Alkmaar nog niet. Revelatie Teun Koopmeiners tempert de euforie.

"Wij kijken alleen naar onszelf en hebben tegen elkaar gezegd dat we geen hoge doelstellingen uitspreken", zegt de middenvelder in De Telegraaf. "We leven van wedstrijd tot wedstrijd en dat is onze grote kracht. Ik ga niet roepen dat we kampioen worden. Ik kijk lekker naar PEC Zwolle van dinsdag."

"We willen deze reeks zó graag doorzetten", vervolgt hij. "En met PEC Zwolle-uit en Ajax-thuis hebben we twee heel belangrijke wedstrijden voor de boeg. Het kan een topweek worden. Eentje met onwijs veel uitdagingen, maar wat ons betreft, trekken we deze lijn door."

Koopmeiners (19) moet soms in zijn arm knijpen. Door de blessure van Marko Vejinovic kreeg hij eerder dan verwacht een kans, die hij met beide handen heeft aangegrepen. "Ik heb er hard voor gewerkt, maar was soms wel wat ongeduldig. Gelukkig had ik mijn zaakwaarnemer en zeker ook mijn ouders die me geduldig hielden. Maar ik heb altijd tegen mezelf gezegd: Als die kans komt, dan moet ik er staan. Die constante mindset heeft zijn vruchten afgeworpen."