VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: vleugelaanvallers

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: vleugelaanvallers

31-12-2017 12:00
57

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de vleugelaanvallers!

Voor de twee posities van buitenspelers hebben wij acht spelers genomineerd. In de poll onder het bericht kunnen jullie een stem uitbrengen. De twee spelers met de meeste stemmen krijgen een plek in het uiteindelijke elftal. De kandidaten:  

Steven Berghuis (Feyenoord)
Gedeeld topscorer van de Eredivisie, Steven Berghuis. Zijn werkgever Feyenoord kende een matige eerste seizoenshelft, maar dat had niets te maken met de prestaties van de buitenspeler. Elf goals en drie assists: prima cijfers. 

Hirving Lozano (PSV)
Wat een indruk maakte hij tijdens zijn eerste weken op de Nederlandse velden. Lozano was werkelijk niet te stoppen, met negen treffers in zijn eerste acht duels namens PSV. Inmiddels staat de teller op elf goals en vier assists. Buitenlandse media vermoeden dat een Europese topclub mogelijk al in januari aanklopt voor de international. 

David Neres (Ajax)
Marcel Keizer wist tijdens de eerste maanden van het seizoen niet goed wat hij met Neres aan moest. In augustus zat de Braziliaan van twaalf miljoen euro zelfs even op de tribune. Sinds Neres zich in de basis heeft geknokt, heeft hij alles en iedereen rondom Ajax overtuigd van zijn kwaliteiten. Acht goals en negen assists in zestien duels: indrukwekkend. 

Younes Namli (PEC Zwolle) 
Vorig seizoen vooral bankzitter in Friesland, dit seizoen één van de revelaties van PEC Zwolle. Bij sc Heerenveen werd Namli nota bene gebruikt als linksback (!). John van 't Schip laat hem z'n ding doen als hangende rechtsbuiten. 

Bryan Linssen (Vitesse)
Eén van de betere Vitesse-spelers dit seizoen. Scoorde in de Eredivisie zes keer (+ drie assists) en liet ook in de Europa League regelmatige aardige dingen zien. Zou hij ook uit de voeten kunnen bij een ploeg uit de top-drie?

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Speelt een sterk seizoen op de rechtervleugel in Alkmaar. Zorgt met zijn rushes, schoten en voorzetten altijd voor gevaar. Iraans international Jahanbakhsh (24) staat al op zeven doelpunten. AZ kan komende zomer voor hem gaan cashen. 

Justin Kluivert (Ajax)
Tijdens de eerste maanden van het seizoen nog regelmatig bankzitter en als Kluivert (18) wél speelde, hield het vaak niet over. In november en december is tiener echter uit zijn slof geschoten. Tegen Roda JC maakte hij een hattrick. Topclubs uit Engeland en Italië zouden de dribbelaar op de voet volgen. 

Youness Mokhtar (PEC Zwolle) 
Grote kans dat Mokhtar over een maand niet meer te bewonderen is op de Nederlandse velden. Het contract van de rechtspoot loopt komende zomer af en dus heeft PEC in januari een laatste kans om nog te verdienen aan de oud-speler van FC Twente en FC Eindhoven. Mokhtar hoopt dat zijn prima eerste seizoenshelft - vijf goals, twee assists - hem een lucratieve transfer opleveren. 

Stem ook op

Doelman
Linksback
Rechtsback
Centrale verdedigers
Controleur
Centrale/aanvallende middenvelders