Update: 'Independiente bedingt doorverkooppercentage; contract tot medio 2022'

Update: 'Independiente bedingt doorverkooppercentage; contract tot medio 2022'

28-12-2017 19:49
133

Nicolás Tagliafico staat voor een transfer naar Ajax. De Amsterdamse club nadert een akkoord met Independiente over de 25-jarige linksback.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Tagliafico wordt al weken in verband gebracht met Ajax en ondanks interesse van Real Betis, Borussia Dortmund en SC Freiburg, lijken de Amsterdammers als winnaar uit de bus te komen. Ajax zou 4 tot 4,5 miljoen euro hebben geboden.

Wedden

Meer odds

In Argentinië wordt gerept over een akkoord tussen Ajax en Independiente, maar dat is volgens De Telegraaf voorbarig. Wel heeft de nummer twee van de Eredivisie inmiddels uitstekende papieren voor zijn komst. De laatste maanden werd Tagliafico meerdere keren intensief bekeken door hoofd scouting Henk Veldmate.

Tagliafico moet de problemen op linksback oplossen bij Ajax. In de zomer zette directeur Marc Overmars alles op alles voor een nieuwe vleugelverdediger, maar die werd niet gevonden. Door blessures van Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Max Wöber had Mitchell Dijks in de laatste wedstrijden voor de winterstop een basisplek.

Update 19.49: VI meldt inmiddels dat Tagliafico een contract tot medio 2022 gaat signeren in Amsterdam. Independiente, de werkgever van de back, heeft bij Ajax een doorverkooppercentage bedongen. Mocht Tagliafico in de toekomst worden doorverkocht, dan ontvangen de Argentijnen dus een deel van de opbrengst. Onbekend is hoe hoog het percentage is.