Verbeek heeft dringend transferadvies: 'Schoonpapa zou de situatie bespreken'

Verbeek heeft dringend transferadvies: 'Schoonpapa zou de situatie bespreken'

31-12-2017 10:39
30

Hidde ter Avest doet er verstandig aan om zijn aflopende contract bij FC Twente te verlengen - en dus níet te kiezen voor een transfer naar het buitenland. Dat zegt zijn trainer Gertjan Verbeek in gesprek met Voetbal International. 

Een transfer van Ter Avest (20) hangt in de lucht, aangezien zijn verbintenis in de Grolsch Veste in juli afloopt. "Ik kwam voor Kerstmis de schoonvader van Hidde tegen en heb hem gewaarschuwd. Voor je het in de gaten hebt, zit je dochter in het buitenland, heb ik gezegd. Schoonpapa zou de situatie tijdens de feestdagen bespreken. Ik ben benieuwd", wordt Verbeek geciteerd door VI. 

De jonge rechtsback moet nog zeker één jaar in de Eredivisie blijven, vindt zijn coach. "Ik begrijp heel goed dat een jonge voetballer die al zoveel wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld, international van Jong Oranje is en ook nog eens geen transfersom hoeft te kosten, zeer interessant is voor andere clubs. Ook voor buitenlandse."

"Maar als je mij vraagt of hij al de beste speler is van FC Twente? Wij staan momenteel in het rechterrijtje van de Eredivisie en daar heeft hij al zijn handen vol aan."

Lees ook: 'FC Twente dreigt verdedigers kwijt te raken; onvrede en aflopend contract'