'Overbodige PSV'er krijgt groen licht voor transfer en mag thuisblijven van Cocu'

'Overbodige PSV'er krijgt groen licht voor transfer en mag thuisblijven van Cocu'

02-01-2018 21:15
40

Marcel Ritzmaier reist niet mee PSV 1 mee naar Amerika voor het trainingskamp. De overbodige middenvelder krijgt van de club de mogelijkheid om zich te oriënteren op een transfer.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. Er is momenteel belangstelling voor Ritzmaier, maar concreet is dat (nog) niet. De Oostenrijkse middenvelder komt al enkele jaren niet meer in het stuk voor bij PSV. Hij maakte zijn laatste Eredivisie-minuten voor de Eindhovenaren in het seizoen 2014/2015, waarin hij vijf keer zijn opwachting maakte. Hij liet zich in 2015 verhuren aan NEC, waar hij twintig duels speelde. Daarna speelde hij een volledig seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles. Bij Jong PSV speelt Ritzmaier dit seizoen ook alles.

Twee spelers die wél met PSV meegaan naar Amerika zijn Donyell Malen en Cody Gakpo. Het duo speelt normaal gesproken bij Jong PSV, maar maakt daar dusdanig veel indruk dat trainer Phillip Cocu ze bij het eerste elftal aan het werk wil zien. Nikolai Laursen ontbreekt vanwege verplichtingen met de nationale jeugdselectie van Denemarken.