'Mijn kindje heb ik maar drie of vier keer gezien, ik wil gewoon naar huis'

'Mijn kindje heb ik maar drie of vier keer gezien, ik wil gewoon naar huis'

05-01-2018 09:02
36

Dave Bulthuis mag zich vanaf vrijdag speler van sc Heerenveen noemen. De Friese club neemt hem over van FK Qabala en daar is de verdediger (27) blij mee.

Bulthuis tekende vorig jaar nog een lucratief, driejarig contract bij Qabala. "Maar het beviel me daar niet goed", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Ik heb bovendien een kindje van nog maar veertien maanden, die ik het afgelopen halfjaar maar drie of vier keer heb gezien. Dat is natuurlijk veel te weinig. Ik wilde gewoon weer heel graag terug naar huis."

Sportief werd zijn avontuur in Azerbeizjan ook geen succes. Bulthuis speelde slechts 248 minuten, uitgesmeerd over vier wedstrijden. "Het is bij Qabala niet gelopen zoals ik had gewild", erkent Bulthuis, die afgelopen zomer ook al in de belangstelling stond van Heerenveen.

"Ik hield toen een goed gevoel over aan de gesprekken met Heerenveen. Ik ben dan ook blij dat deze kans nog een keer voorbij is gekomen en dat ik uiteindelijk alsnog voor deze club ga voetballen. Heel veel wedstrijden heb ik het afgelopen halfjaar niet gespeeld, maar als ik twee weken volop in training ben, dan moet ik er straks staan."