'Twente slaat weer toe na Maher: ook El Hamdaoui aan de slag in Enschede'

'Twente slaat weer toe na Maher: ook El Hamdaoui aan de slag in Enschede'

17-01-2018 13:55
51

FC Twente gaat in zee met Mounir El Hamdaoui. De 33-jarige aanvaller wordt woensdagmiddag medisch gekeurd in Enschede, waarna hij een verbintenis tot het einde van het seizoen tekent.

Dat meldt TC Tubantia. El Hamdaoui trainde de voorbije twee weken mee met de selectie van coach Gertjan Verbeek en heeft de clubleiding van de Tukkers weten te overtuigen. De Marokkaan heeft nog wel een fysieke achterstand, maar dat weerhoudt Twente er niet van om hem tot het einde van het seizoen vast te leggen.

"Hij is niet meer de Mounir van 28 jaar, maar met zijn ervaring en technische vaardigheid bezorgt hij een verdediging nog steeds handenvol werk", reageert Verbeek in gesprek met Voetbal International. El Hamdaoui is na Adam Maher, die zaterdag al in actie kan komen tegen Roda JC, de tweede winterse versterking voor FC Twente.

El Hamdaoui zat al geruime tijd zonder club. In januari 2016 vertrok hij naar Umm-Salal SC uit Qatar. Die club verruilde hij zeven maanden later voor Al-Taawoun FC. Sinds mei 2017 is de oud-speler van onder meer Ajax en AZ transfervrij.