'Ben erachter gekomen hoe hard het leven kan zijn, mensen kijken niet naar je om'

'Ben erachter gekomen hoe hard het leven kan zijn, mensen kijken niet naar je om'

21-01-2018 09:20
6

Sven van Beek vreesde voor het einde van zijn loopbaan 'door een botje van nog geen tien millimeter'. De Feyenoord-verdediger stond liefst anderhalf jaar aan de kant, maar voelt zich nu sterker dan ooit.

"Ja, ik ben door deze periode wel veranderd", zegt Van Beek in het Algemeen Dagblad. "Ik was voorheen vaak zo perfectionistisch. Als ik dan een bal verloor, kon ik daar enorm van balen. Dat bleef dan te lang in mijn hoofd zitten. Maar dat is helemaal verdwenen. Die blessure heeft mij mentaal ijzersterk gemaakt."

"Ik ben ook dingen gaan inzien", vervolgt de 23-jarige mandekker. "Ik ben erachter gekomen hoe hard het leven kan zijn. Mensen zijn veelal met zichzelf bezig. Als het even tegenzit, kijken sommigen niet meer naar je om. Zelfs mensen van wie je dat nooit had gedacht."

Sinds zijn terugkeer oogt Van Beek evenwel ijzersterk. "Ik had niet verwacht dat ik zo snel in de basis zou terugkeren. Wel dat ik weer zo sterk zou zijn. Ja, nu zijn Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ook terug bij de groep. Wat zij vorig seizoen hebben laten zien, was fantastisch. Straks heeft onze trainer wat te kiezen. Of Oranje nog in mijn hoofd zit? Dat is wel een doel, op termijn. Maar eerst eens bij Feyenoord iets neerzetten."