De Jong: 'Of ik Onana expres oversla? Nee hoor, maar dan eindig ik als keeper'

De Jong: 'Of ik Onana expres oversla? Nee hoor, maar dan eindig ik als keeper'

22-01-2018 17:28
17

Frenkie de Jong zocht ook in de Klassieker veelvuldig de oplossing vooruit, maar de verdediger annex middenvelder van Ajax is niet helemaal tevreden over zijn inbreng. Dat vertelt hij aan Ajax Life.

"Of ik Onana expres oversla? Nee hoor, maar ik sta al zo ver naar achteren… Als ik de bal dan terugspeel, eindig ik straks als keeper", vertelt De Jong in gesprek met Ajax Life. "Ik probeer altijd vooruit te voetballen. Wat ik zeg, ik weet het niet, ik doe het niet bewust, maar op een of andere manier gaat het zo."

De Jong kon zijn stempel echter niet helemaal drukken tegen Feyenoord. "Het kwam er op neer dat ik niet naar voren hoefde, dus voor mij was het een wat saaie wedstrijd. Feyenoord zakt in en blijft staan, maar dan nog moet ik zelf ook meer brengen. Ik had 103 balcontacten en dat is op zich best veel, alleen kun je toch minder doen als je achterin staat."

Het strijdplan van de aartsrivaal maakte hoe dan ook geen indruk. "Misschien loerde Feyenoord op de counter, ik weet niet wat hun strijdplan was. Het heeft niet top uitgepakt."