Vitesse hoopt op 'Swift-scenario': 'Feyenoord had toen een kampioensteam, nu niet'

Vitesse hoopt op 'Swift-scenario': 'Feyenoord had toen een kampioensteam, nu niet'

10-02-2018 11:09
36

Guram Kashia gaat zondagmiddag met Vitesse op zoek naar de eerste Eredivisie-thuiszege op Feyenoord sinds 2012. De Georgische aanvoerder stond ook op het veld toen Wilfried Bony de confrontatie in Arnhem besliste met een hakbal.

"Die laatste thuisoverwinning op Feyenoord kan ik me wel goed herinneren. Dat doelpunt van Bony spreekt tot de verbeelding, hè. Iedereen in het Gelredome stond op de banken", haalt Kashia in gesprek met De Gelderlander herinneringen op. Afgelopen seizoen won Vitesse voor de beker van Feyenoord, maar ging het in de competitie kansloos onderuit. "Toen stond Feyenoord hier met een kampioensteam. Wij zaten een week voor de bekerfinale. Nu liggen de verhoudingen anders. En dit Feyenoord is geen kampioensteam."

Kashia en zijn ploeggenoten willen zich graag herpakken na de midweekse nederlaag bij ADO Den Haag (1-0). "Ik hoop op het scenario Swift. We verloren in de beker. Dat was een enorme domper voor de club, de fans. Daarna moesten we naar Ajax. We speelden in Amsterdam heel erg goed (2-1 zege, red.). Ik hoop op een herhaling. De omstandigheden voelen een beetje hetzelfde."

Vitesse en Feyenoord trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in Arnhem.