Sparta-debutant mag meteen zijn contract verlengen: 'Zijn tevreden over me'

Sparta-debutant mag meteen zijn contract verlengen: 'Zijn tevreden over me'

26-02-2018 20:11
7

Abdou Harroui maakt razendsnel carrière bij Sparta. De twintigjarige middenvelder mocht zaterdagavond tegen AZ zijn debuut maken voor het eerste elftal en ondertekende maandag direct een nieuw contract, dat hem tot de zomer van 2020 op Het Kasteel houdt.

Harroui maakte afgelopen zomer de overstap van Sparta O19 naar Jong Sparta, waar hij zijn wedstrijden in de Tweede Divisie speelt. Na een half seizoen werd hij overgeheveld naar de A-selectie. "Ik kreeg wel signalen mee dat ze tevreden over mij waren. Ik deed het natuurlijk goed bij Jong Sparta", vertelt Harroui aan de clubkanalen. Aan het begin van het seizoen werd de middenvelder nog te licht bevonden om hij het eerste elftal aan te sluiten. "Dat was aanvankelijk wel een domper voor mij, maar ik ging er nog harder voor werken en uiteindelijk is dat beloond."

Wedden

Meer odds

De middenvelder omschrijft zichzelf als een veelzijdige voetballer. "Ik heb als centrale verdediger gespeeld, als middenvelder en zelfs als nummer tien. Ik ben gewoon een box-to-boxvoetballer, die kan verdedigen, aanvallen én controleren. Of ik ook een leider ben? Ja, dat kan ik ook wel zijn."