'Wenger onder vuur: Arsenal noteert namen van vier mogelijke opvolgers'

'Wenger onder vuur: Arsenal noteert namen van vier mogelijke opvolgers'

26-02-2018 23:47
28

Volgens The Daily Mail kijkt Arsenal komende zomer kritisch naar de positie van Arsène Wenger. De Fransman ligt behoorlijk onder vuur na tegenvallende resultaten in de competitie en Europa.

Volgens The Daily Mail bestaat de kans dat Arsenal komende zomer na 22 jaar afscheid neemt van Wenger. The Gunners hebben naar verluidt al een lijst samengesteld waar namen van mogelijke opvolgers op staan. AS Monaco-trainer Leonardo Jardim, Duitsland-bondscoach Joachim Löw, Celtic-manager Brendan Rodgers en voormalig Arsenal-speler Mikel Arteta worden met Arsenal in verband gebracht.

De Engelse boulevardkrant weet dat de druk op Arsenal flink is toegenomen na de verloren League Cup-finale tegen Manchester City. De club gaat zijn functioneren tegen het licht houden en is bereid om het dienstverband komende zomer te beëindigen. Wenger zal moeten bewijzen dat hij de juiste persoon is die Arsenal naar een hoger plan kan tillen.

Kwalificatie voor de Champions League zou de baan van Wenger kunnen redden, maar de vraag is of dat haalbaar is. De Londenaren moeten dan minstens vierde worden, maar hebben een achterstand van tien punten op Tottenham Hotspur. Het winnen van de Europa League geeft ook toegang tot het miljardenbal, maar dan moet er in de volgende ronde eerst worden afgerekend met AC Milan.