Ten Hag bespreekt Ajax-item: Voor het contract heeft hij een zaakwaarnemer

Ten Hag bespreekt Ajax-item: "Voor het contract heeft hij een zaakwaarnemer"

02-03-2018 13:31
30

Justin Kluivert moet zich focussen op het voetbal en alle perikelen rond zijn contract buiten de deur houden. Dat stelt Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ten Hag wil er geen groot issue van maken. "Justin moet zich focussen op het voetbal. Voor het contract heeft hij een zaakwaarnemer", verwijst de Ajax-coach tijdens het wekelijkse perspraatje naar Mino Raiola. "Ik heb het er wel met hem over, maar wij richten ons op het verbeteren van zijn spel en de ontwikkeling van het team en van Justin in het team."

Kluivert werd de voorbije maanden in verband gebracht met hele rits topclubs, waaronder Tottenham Hotspur en Manchester United. De laatste weken is de vorm er echter niet bij de achttienjarige aanvaller, die tegen ADO Den Haag (0-0) zijn directe tegenstander Tyronne Ebuehi nauwelijks voorbijkwam.

Ten Hag wil niet zeggen dat de remise tegen ADO het bewijs is dat Kluivert nog niet klaar is voor een transfer. "Ik zou dat niet relateren aan één wedstrijd. Maar we hebben hem niet voor niks gewisseld. Ik heb er heel lang vertrouwen in gehouden dat hij ook in die wedstrijd het moment zou hebben. Dat heeft hij de afgelopen wedstrijden ook laten zien."

"Hij heeft eigenlijk maar één moment nodig. Ik denk dat dat ook een mentaal iets is. Het is een hele jonge speler en hij heeft ontzettend veel rendement gehad. Afgelopen zondag was dat iets minder", besluit Ten Hag.