Bergwijn dankt PSV-trainers: 'Het gaat er soms fel aan toe, ze doen er alles aan'

Bergwijn dankt PSV-trainers: 'Het gaat er soms fel aan toe, ze doen er alles aan'

04-03-2018 10:23
51

Steven Bergwijn is na de winterstop uitstekend op dreef bij PSV. De twintigjarige aanvaller scoorde vier keer in zijn laatste vier duels. Ook in het duel met FC Utrecht zaterdagavond was hij op fraaie wijze trefzeker (3-0).

"Ik voel zeker vertrouwen door de vorige goals, maar werk er samen met de coaches ook hard aan om mezelf te blijven verbeteren en ontwikkelen", zegt Bergwijn tegen het Eindhovens Dagblad. "Ook andere trainers helpen me, zoals Ruud van Nistelrooy, Boudewijn Zenden en Luc Nilis. Het gaat er soms fel aan toe, ze doen er echt alles aan. We moeten beter worden met zijn allen, voetbal hoeft niet altijd gezellig te zijn."

Cocu was na afloop te spreken over de prachtige goal van Bergwijn. Na een sprint op volle snelheid had hij de rust en beheersing om het af te maken. "Het is voor een deel ook vertrouwen", geeft de trainer aan. "Steven werkt in verschillende trainingsvormen voor de goal en dat het iets oplevert, stimuleert hem alleen maar."

Door zijn goede prestaties lijkt Bergwijn voorzichtig aan Oranje te mogen denken. Zelf blijft hij echter bescheiden. "Ik richt me gewoon op PSV."